Ședința Societății Medicină de Urgență și Catastrofe din Republica Moldova

   Astăzi, 28 noiembrie în incinta Institutului de Medicină Urgentă s-a desfășurat ședința Societății Medicină de Urgență și Catastrofe din RM.

  La eveniment au fost prezenți: conducerea IMSP CNAMUP; șefii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească; președintele Societății MU și C din RM, Gheorghe Ciobanu; membrii Asociației Obștești; reprezentanții Catedrei de Urgențe Medicale; medicii; asistenții medicali; felcerii și medicii rezidenți.

   În cadrul ședinței de serviciu au fost abordate trei teme:

  • Sindromul Coronarian Acut complicat cu șoc cardiogen și edem pulmonar acut;
  • Tahicardiile stabile și instabile hemodinamic în SCA;
  • Cardiostimularea și cardioversia.

   Ședința a fost deschisă de către doctorul habilitat și profesorul universitar, Gheorghe Ciobanu, care a vorbit despre sindroamele coronariene acute. Asistenta universitară de la Catedra de Urgențe Medicale al USMF ,,Nicolae Testemiţanu”, Ala Rabovilă a comunicat despre tahicardii în SCA. Directorul interimar CNAMUP, Serghei Moșneguțu a specificat importanța metodelor de terapie electrică în misiunile de intervenție urgentă a echipelor AMU.

   Scopul acestei ședințe constă în schimbul de informații privind subiecte cu însemnătate majoră pentru cadrele medicale din Asociația Obștească „Societatea Științifico-Practică Medicină de Urgență și Catastrofe”  din Republica Moldova.