Veste bună pentru echipele de asistență medicală urgentă din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). La data de 20 iulie 2022, o nouă tranșă de 30 ambulanțe de tip B din lotul de 168 de unități de transport sanitar au fost repartizate substațiilor și punctelor de asistență medicală urgentă din țară.

Autospecialele corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel. Pentru sporirea accesibilității populației la serviciile medicale de urgență și îmbunătățirea operativității deservirii solicitărilor, ambulanțele au fost distribuite în 30 substații și puncte de asistență medicală urgentă.

„Mă bucur mult că astăzi repartizăm aceste ambulanțe care vor înlocui autosanitarele vechi. Ne dorim ca pacienții să aibă acces mai rapid la asistență medicală de cea mai bună calitate, iar lucrătorii medicali să dispună de condiții de lucru adecvate. Vom dota în continuare substațiile și punctele de asistență medicală urgentă cu autosanitare noi”, a declarat ministra Sănătății, Ala NEMERENCO.

„Odată cu reînnoirea parcului de ambulanțe va crește atât operativitatea, calitatea serviciilor medicale prestate, cât și încrederea pacienților. Totodată va spori gradul de satisfacție a colaboratorilor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și sperăm, la fel, să atragem tineri specialiști în Serviciul de urgență.”, a spus directorul IMSP CNAMUP, Natalia CATANOI.

Menționăm că, autosanitarele au fost repartizate substațiilor de asistență medicală urgentă (SAMU) Anenii Noi, Basarabeasca, Cimișlia, Rezina, Strășeni, Orhei, Călărași, Căușeni, Hâncești, Nisporeni, Botanica (mun.Chișinău), Briceni, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Râșcani, Soroca, Cahul și Comrat. La fel, ambulanțe au primit punctele de asistență medicală urgentă (PAMU) Peresecina, Mălăiești, Ratuș, Taraclia, Sărătenii Vechi, Lipcani, Brătușeni, Risipeni, Pepeni și Sărăteni.

Remarcăm faptul că reînnoirea parcului auto al Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va asigura operativitate sporită a intervențiilor, transportare asistată la etapa de prespital și o îmbunătățire a calității serviciilor medicale prestate populației.