De astăzi, încep stagiul practic de pregătire în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească 60 de elevi ai CEMF ”Raisa Pacalo”, pentru a deveni viitori asistenți medicali de urgență. Timp de patru luni și jumătate, aceștia vor învăța de la cei mai buni specialiști ai Serviciului 903 care sunt particularitățile acestui Serviciu și cum se acordă asistența medicală urgentă de calitate.

Elevii vor primi toată atenția din partea formatorilor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care îi vor ajuta să-și consolideze cunoștințele acumulate în timpul studiilor la Colegiu și să le aplice în practică. Cerințele față de elevi sunt ridicate, din partea lor se cere responsabilitate, disciplină, să frecventeze orele de curs și să fie receptivi la informația prezentată.

La dispoziția elevilor vor fi puse toate capacitățile CNAMUP pentru ca experiența în cadrul Serviciului de Urgență să fie unică și să-i motiveze să rămână în continuare în acest Serviciu. Programul de studiu prevăzut este unul complex și include teorie și practică pe manechine și în cadrul echipelor de asistență medicală urgentă.