În zilele de 2-8 martie curent, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 18005 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 6592 pacienți, dintre care 4677 adulți și 1915 copii.

    În perioada de referință au fost înregistrate 68 solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la 28 persoane, care s-au intoxicat cu medicamente, la 21 persoane care au suferit o intoxicație cu alcool și la șapte persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon(CO).

    Săptămâna trecută, echipele AMU au acordat primul ajutor medical calificat la 3305 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 47 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 2173 de cazuri, dintre care 228 de accidente vasculare cerebrale.

    Urgențele traumatologice au constituit 1218 de solicitări. Pe traseele din țară s-au produs 53 accidente rutiere, 66 de persoane au avut de suferit, 47 pacienți au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

    Pe parcursul celor șapte zile, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4963 persoane cu urgențe respiratorii, dintre 3240 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA). Serviciul AMUP a înregistrat 17 cazuri de gripă, dintre care cinci la minori.

    Echipele AMU au activat în regim non-stop, acordând asistență medicală urgentă calitativă la etapa de prespital tuturor solicitanților din întreaga țară.