15
ian

Începând cu 14 ianuarie, cetățenii vor beneficia de servicii medicale de urgență prespitalicească mai accesibile, întrucât în localitatea Pripiceni-Răzeși, raionul Rezina, a fost deschis un nou punct de asistență medicală de urgență, iar numărul de echipe care deservește populația raionului a fost suplimentat.

Aria de deservire a PAMU Pripiceni-Răzeși va cuprinde opt sate (Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Pereni, Peciște, Meșeni, Ignăței, Trifești și Gordinești), cu o populație de aproximativ 10.000 locuitori. Astfel, se va reduce timpul de ajungere la pacienți, prin micșorarea distanței parcurse de ambulanță. 


Punctul de urgență este situat în incinta Centrului de Sănătate Pripiceni, la etajul I, unde au fost efectuate lucrări de reparație interioară în toate încăperile și asigurată utilarea corespunzătoare cu mobilier.
Pe lângă reparațiile interioare, a fost amenajat și spațiul adiacent clădirii, fiind construit și un garaj pentru două autosanitare. Cheltuielile pentru lucrările efectuate sunt în valoare de 2,3 milioane lei și includ și conectarea edificiului la apeduct, încălzire autonomă, electricitate, procurarea unei ambulanțe noi.


La inaugurarea Punctului AMUP Pripiceni-Răzeși au fost prezenți deputatul în Parlamentul Repubicii Moldova, domnul Boris GOLOVIN, Șeful Direcției Asistență Medicală Primară, Urgentă și Comunitară din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Tatiana ZATÎC, vicedirectorii IMSP CNAMUP domnul Alexandru GHIDIRIMSCHI, domnul Vasile CUCU și domnul Mihai BAGRINOVSCHI, președintele degrevat al raionului Rezina, doamna Eleonora GRAUR, primarul comunei Pripiceni-Răzeși, manageri ai instituțiilor medico-sanitare din raion, care au venit cu un mesaj de bun-augur, sănătate și realizări pentru angajații noii subdiviziuni.


Mai mult, cercul de cântec și dans de la gimnaziul comuna Pripiceni i-au încântat pe cei prezenți cu o urare de an nou, însoțită de cântece tradiționale.