Pe data de 1 octombrie, echipa de asistență medicală urgentă a Punctului AMUP Valea-Perjei, raionul Taraclia, a fost transferată într-o clădire nouă, renovată și modernizată.
    În sediul nou al subdiviziunii au fost efectuate lucrări de replanificare interioară, fiind organizate mai multe încăperi dotate cu mobilier nou, ce cuprind sală de alertă, sală de instruire, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă pentru angajați, sufragerie, încăperi sanitare. 


    Clădirea a fost conectată la apeduct și la sistemul de canalizare, a fost asigurată cu instalație autonomă de încălzire și alimentare cu gaz, a fost efectuată izolarea termică a fațadelor. Lucrările de reabilitare au inclus și montarea unui acoperiș nou, construcția unui garaj pentru două autosanitare și a unui subsol de serviciu.
Investiția de aproximativ 2 milioane lei, acoperită din fondurile interne ale IMSP CNAMUP, a fost necesară întrucât sediul anterior al PAMU Valea Perjei se afla în stare avariată: pereții erau fisurați, sistemul de încălzire cu toate utilajele era depășit, condițiile sanitare nu corespundeau cerințelor minime, autosanitarele nu aveau un loc de parcare protejat. 
   Punctul de asistență medicală urgentă Valea-Perjei are 13 angajați și acordă servicii medicale de urgență la o populație de 7700 locuitori din localitățile Valea-Perjei și Corten. Recent, subdiviziunea a fost asigurată cu o autosanitară nouă, dotată cu echipament medical performant de acordare a AMU la etapa de prespital.
    Evenimentul de inaugurare a sediului nou a avut loc în prezența ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Silvia RADU, deputaților în Parlamentul Republicii Moldova domnul Boris GOLOVIN și domnul Sergiu STATI, vicedirectorilor IMSP CNAMUP, reprezentanților administrației publice locale și instituțiilor medicale din teritoriu, angajaților punctului de asistență medicală urgentă.