IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP) Vă comunică informații vizând accidentul rutier grav produs în dimineața zilei de 18.09.2023.

Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la I.P. „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112” la data de 18.09.2023, ora 08:10, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe motivul solicitării – accident rutier, care s-a produs în satul Volodeni, raionul Edineț.

Pentru deservirea solicitărilor au fost alocate 2 echipe AMU din cadrul SAMU Edineț:  echipa AMU specializată Terapie Intensivă Mobilă (TIM) și echipă AMU din PAMU Brînzeni, care au ajuns la locul solicitării la ora 08:24. La fața locului s-a constatat mai multe victime ca urmarea  accidentului rutier produs pe traseu ca rezultat al tamponării a două automobile.

Echipele AMU au preluat în siguranță pasagerii și au efectuat triajul victimelor, determinând că au avut de suferit 4 pasageri cu diverse traumatisme, dintre care o persoană era în stare critică. Menționăm că tuturor persoanelor accidentate li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital de către membrii echipelor AMU și victimele au fost transportate asistat cu monitorizarea parametrilor vitali la Unitatea Primiri Urgente a IMSP Spitalul Raional Edineț.