18
sep

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP) Vă comunică informații vizând accidentul rutier grav produs în dimineața zilei de 18.09.2023.

Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la I.P. „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112” la data de 18.09.2023, ora 08:10, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe motivul solicitării - accident rutier, care s-a produs în satul Volodeni, raionul Edineț.

Pentru deservirea solicitărilor au fost alocate 2 echipe AMU din cadrul SAMU Edineț:  echipa AMU specializată Terapie Intensivă Mobilă (TIM) și echipă AMU din PAMU Brînzeni, care au ajuns la locul solicitării la ora 08:24. La fața locului s-a constatat mai multe victime ca urmarea  accidentului rutier produs pe traseu ca rezultat al tamponării a două automobile.

Echipele AMU au preluat în siguranță pasagerii și au efectuat triajul victimelor, determinând că au avut de suferit 4 pasageri cu diverse traumatisme, dintre care o persoană era în stare critică. Menționăm că tuturor persoanelor accidentate li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital de către membrii echipelor AMU și victimele au fost transportate asistat cu monitorizarea parametrilor vitali la Unitatea Primiri Urgente a IMSP Spitalul Raional Edineț.