În lunile de toamnă, accidentele cerebro- vasculare acute au înregistrat o creștere fața de perioada verii. Pe parcursul zilelor de odihnă, Serviciul de Urgență a înregistrat un număr de 49 de cazuri de accidente cerebro-vasculare acute. Acestea reprezintă o consecință a maladiilor cardio-vasculare cronice și apar pe fundalul nerespectării tratamentului  prescris de doctor.

Este important de a cunoaște primele simptome care indică apariția accidentului cerebro-vascular acut: expresia feței va fi asimetrică, iar colțul gurii va fi coborât pe partea afectată, una din mâini va aluneca în jos în comparație cu cealaltă, atunci când persoana va fi rugată să ridice mâinile în sus,  vorbirea va fi neinteligibilă.

Dacă ați determinat cel puțin unul dintre aceste simptome, apelați de urgență Serviciul 903. Adresarea precoce sporește șansele de recuperare a funcțiilor pierdute.

Alte simptome pot fi cefalee, dereglări de conștiință, pierderea capacității de a înțelege afirmațiile adresate și a capacitații de a vorbi, lipsa de coordonare.