11
oct

     La 16 octombrie anul curent, în contextul marcării Zilei Europene a Resuscitării, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească organizează evenimentul cu tema ”Acționează pentru viață! Învață să acorzi primul ajutor!”Inițiativa este susținută de Proiectul moldo-elvețian REPEMOL și are drept scop creșterea numărului de supraviețuitori  în urma unui stop cardiorespirator, prin aplicarea la timp a manevrelor de resuscitare.

     Participarea la eveniment este gratuită și va avea loc în Grădina Publică Ștefan cel Mare, între orele 10:00-14:00. Medicii specialiști din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească vor demonstra pe manechine speciale tehnicile de prim ajutor, iar participanții care se vor implica activ în desfășurarea activităților practice vor primi certificate de participare.

   La eveniment vor fi prezenți oficiali din cadrul Ministerului Sănătății și a altor instituții din țară. Vă invităm să ne fiți alături pentru a învăța, împreună cu echipa de medici a Serviciului de Urgență, cum să acționați în situațiile critice care pun în pericol viața. Cunoașterea manevrelor de prim ajutor este esențială  pentru fiecare cetățean.