În perioada 16 – 22 octombrie, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 13964 solicitări, inclusiv 2015 la copii. După acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital 5574 pacienți, dintre care 4377 maturi și 1197 copii au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești din țară.

Din numărul total de intervenții, cel mai frecvent a fost chemată ambulanța pentru 3453 pacienții cu urgențe cardiovasculare, 1886 cu patologii neurologice, 1711 cu maladii respiratorii și 1355 persoane cu diverse traumatisme. Astfel, echipele AMU au intervenit prompt la 58 accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au avut de suferit 82 persoane. Din numărul total de accidentați au fost transportați asistat la spital 55 adulți și 11 copii.

În intervalul menționat au fost înregistrate 40 solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical calificat la 14 persoane care s-au intoxicat cu medicamente; la 10 persoane care s-au intoxicat cu monoxid și dioxid de carbon, 5 cu intoxicație cu alcool și 1 cu ciuperci.

Totodată, menționăm faptul că echipa SAMU Rîșcani din mun. Chișinău a asistat o naștere la domiciliul pacientei, care a decurs fără complicații. Travaliul s-a declanșat spontan, venirea pe lume a nou-născutului cu o greutate de aproximativ trei kilograme a fost soldată cu succes datorită intervenției personalului medical. Ulterior, lăuza și copilul au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.