În perioada 29 decembrie-1 ianuarie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a fost solicitat de 10 225 de pacienți, care au primit asistență medicală în regim non-stop, 24/24h, iar în prima zi a anului 2019, s-au înregistrat cu 400 de solicitări în plus față de media zilelor precedente.
Pe parcursul celor patru zile de odihnă, echipele de asistență medicală urgentă au intervenit în 27 de accidente rutiere produse pe traseele din țară, unde au acordat asistență medicală la 31 de accidentați, din care șase copii.

Tot în această perioadă, au fost înregistrate cinci nașteri la etapa de prespital, trei dintre acestea fiind asistate în ambulanță. Au fost aduse pe lume cinci fetițe, care au fost transportate ulterior la maternitate.
În raioanele Basarabeasca, Străseni, Cantemir și municipiile Comrat și Bălți, au avut loc mai multe cazuri de intoxicații colective cu monoxid de carbon, în care au fost afectate 15 persoane.
Doi pacienți cu hipotermie și unul cu degerătură au avut, de asemenea, nevoie de ajutorul echipelor de urgență, fiind ulterior spitalizați.
În ajunul Anului Nou, au fost înregistrate cinci solicitări pe motiv de traumă, rezultată în urma utilizării incorecte a petardelor și artificiilor. Cei cinci pacienți proveneau din raioanele Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Strășeni și Rezina.