În perioada 27-29 decembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a fost solicitat de 6442 de pacienți, care au primit asistență medicală la etapa de prespital în regim non-stop.

   În această perioadă au fost înregistrate 839 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 92 accidente vasculare cerebrale. De asistență medicală urgentă au beneficiat 1292 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 21 pacienți cu sindrom coronarian acut.

  Echipele AMU au acordat ajutor medical la 45 persoane, care au avut de suferit în urma celor 35 de accidente rutiere produse în această perioadă. Un bărbat din raionul Ocnița a suportat un traumatism incompatibil cu viața și a decedat pînă la sosirea echipei AMU. 35 pacienți cu diverse leziuni au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

   În perioada de referință, Serviciul AMUP a fost solicitat la 644 pacienți cu infecții respiratorii virale acute (IRVA), dintre care 405 la copii. Ulterior, 189 de pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitaliceștii, dintre care 21 maturi și 168 copii.

   La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2433 pacienți, dintre care 1806 adulți și 627 copii. Asistență medicală de urgență prespitalicească a fost acordată persoanelor, care au solicitat primul ajutor medical calificat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.