04
noi

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6109 solicitări pe parcursul ultimelor 72h de activitate. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2367 pacienți, dintre care 1795 adulți și 572 copii.

   În perioada 1-3 noiembrie, au fost înregistrate 30 accidente rutiere. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical calificat la 38 pacienți. Ulterior, 32 persoane au fost transportate la spital pentru tratament corespunzător.

   1318 persoane cu urgențe cardiovasculare au beneficiat de asistență medicală urgentă, inclusiv 17 pacienți cu sindrom coronarian acut.

   De asemenea, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 au fost înregistrate 820 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 87 accidente vasculare cerebrale.

   Echipele de asistență medicală urgentă au asistat două nașteri în condiții de prespital, care au decurs fără complicații. Pe 2 noiembrie, o femeie din Soroca a adus pe lume o fetiță în ambulanță. Pe 3 noiembrie, o femeie din Taraclia a născut un băiețel. Mamele și nou-născuții au primit îngrijirile medicale și au fost transportați la maternitate.