În ultimele 72h, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6919 solicitări privind acordarea asistenței medicale de urgență pacienților la etapa de prespital.


Echipele de asistență medicală urgentă dislocate pe întreg teritoriul țării au acordat ajutor medical la 32 de pacienți cu traumatisme primite în urma accidentelor rutiere, 76 pacienți cu accidente vasculare cerebrale, 13 pacienți cu sindrom coronarian acut, 49 pacienți cu intoxicații acute de diferite etiologii.
În perioada de referință, Serviciul AMUP a fost solicitat la 12 pacienți cu insolații, dintre care șapte adulți și cinci copii, cu vârste cuprinse între 3-87 ani. Starea pacienților a fost apreciată ca fiind de gravitate medie. Au fost transportați la spital nouă pacienți, iar trei pacienți au refuzat să fie transportați la spital. Cazurile s-au înregistrat în raionele Bălți, Fălești, Drochia, Rîșcani (2 pacienți), Orhei, Călărași și Municipiul Chișinău (5 pacienți).
Echipele AMUP dislocate pe întreg teritoriul țării au acordat asistență medicală de urgență tuturor pacienților cu urgențe medico-chirurgicale și au asigurat transportarea asistată în instituțiile medicale spitalicești, a 2776 de pacienți.