28
apr

     Pe parcursul zilelor de sărbătoare au fost înregistrate 1407 solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, dintre care au fost transportați la spital 248 pacienți, inclusiv 31 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut. Din numărul total de 1002 solicitări de urgențele respiratorii, 473 a fost înregistrate la maturi și 529 la copii. Urgențele neurologice au constituit 876 cazuri, dintre care 96 accidente vasculare cerebrale.      

      În perioada de referință, 722 cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 27 accidente rutiere produse pe întreg teritoriu țării, în urma cărora au avut de suferit 32 persoane, printre care șase minori. După acordarea asistenței medicale de urgență 26 pacienți inclusiv cinci copii, cu diverse traumatisme au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.     

     Totodată în perioada indicată au fost raportate în total 27 urgențe toxice, dintre care cu medicamente 12 cazuri și nouă cazuri cu alcool. După evaluarea și acordarea asistenței medicale la etapa de prespital 23 pacienți au avut nevoie de spitalizare. Menționăm faptul că după acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital 2250 pacienți, dintre care 566 copii au fost transportați asistat în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor medicale spitalicești din țară.