Numărul total de persoane care au primit asistență medicală de urgență la etapa de prespital în ultimele 48h este de 4016 pacienți, dintre care 3578 maturi și 438 copii.    Echipele de asistență medicală au deservit 619 urgențe cardiologice, inclusiv 15 cazuri sindrom coronarian acut; 519 urgențe neurologice, inclusiv 44 accidente vasculare cerebrale; 25 urgențe infecțioase și 20 urgențe toxice. 

   Cel mai frecvent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de persoanele cu urgențe respiratorii – 1020 de solicitări. Echipele AMU au deservit 452 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA). La 356 persoane a fost stabilit diagnosticul prezumtiv – gripa.   În intervalul menționat, au beneficiat de primul ajutor medical calificat un număr de 413 persoane cu urgențe traumatologice, dintre care 15 cu traume primite în urma accidentelor rutiere.

Ulterior, la spital au fost transportați 12 pacienți.   Pe data de 16 iunie curent, echipele AMU au asistat două nașteri în condiții de prespital în raioanele Orhei și Sîngerei, care au decurs fără complicații. Mamele și nou-născuții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.   În cadrul  Unităților de Primire Urgentă ale instituțiilor spitalicești din țară, în ultimele 48h au fost transportați 1651 pacienți pentru investigații și tratament.