09
dec

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6353 solicitări pe parcursul ultimelor 72h de activitate. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2394 pacienți, dintre care 1816 adulți și 578 copii.

   În perioada 6-8 decembrie curent au fost înregistrate 897 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 88 accidente vasculare cerebrale. 1427 persoane cu urgențe cardiovasculare au beneficiat de asistență medicală urgentă, inclusiv 19 pacienți cu sindrom coronarian acut.

  În ultimele 72 de ore, echipele AMU au acordat ajutor medical la 35 persoane, care au avut de suferit în urma celor 27 de accidente rutiere produse în această perioadă. Ulterior, 29 pacienți au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

   Echipa AMU din cadrul PAMU Sărătenii-Vechi a asistat la domiciliu o naștere în condiții de prespital, care a decurs fără complicații. Pe 8 decembrie, o femeie din raionul Telenești a adus pe lume o fetiță. Mama și nou-născutul au primit îngrijirile medicale și au fost transportați la maternitate.

   Asistență medicală de urgență prespitalicească a fost acordată tuturor oamenilor, care au solicitat primul ajutor medical calificat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.