04
oct

În perioada 1 - 3 octombrie curent Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 7146 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 2395 de pacienți, dintre care 1869 maturi și 526 copii.

Urgențele respiratorii au constituit cel mai frecvent motiv al solicitărilor - 2321. Echipele de asistență medicală urgentă au deservit 733 pacienți cu infecții virale acute, dintre care 489 la maturi și 244 la copii.

      În perioada menționată au fost înregistrate 1180 solicitări pe motiv de urgențe cardiovasculare, inclusiv 13 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 769 cazuri, inclusiv 82 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale.

Urgențele traumatologice au constituit 555 de solicitări. În acest week-end au fost înregistrate 22 accidente rutiere, în urma cărora 27 de persoane cu diferite traumatisme au avut nevoie de acordarea asistenței medicală de urgență din partea echipelor AMU. Ulterior 25 pacienți au fost transportați la Unitățile de Primire Urgente ale instituțiilor medicale spitalicești.

Totodată, în perioada evaluată la Serviciul de Urgență au parvenit 23 apeluri pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la șapte persoane care s-au intoxicat cu medicamente și una cu alcool. La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spitalele din țară pentru continuarea tratamentului.