27
mai

În ultimele 72 de ore, la Serviciul de Urgență au parvenit 6150 apeluri pentru acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital, inclusiv 873 apeluri pentru minori. Cel mai des a fost solicitată intervenția ambulanței pentru copii cu urgențe respiratorii – 362 cazuri.

          Timp de trei zile pe motivul urgențelor traumatologice au fost înregistrate 159 solicitări la copii. Concomitent, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au apelat 13 persoane pentru ajutor în cazul urgențelor infecțioase la minori, dintre care opt sufereau de boli diareice acute.

          Printre afecțiunile cu care s-au mai adresat pacienții se numără urgențele toxice – 45 la număr. Echipele AMU au intervenit prompt la opt cazuri de intoxicații cu medicamente la minori cu vârstele cuprinse între 1 – 16 ani. Totodată, șase copii cu combustii au beneficiat de ajutor medical din partea echipajului pe ambulanță.

Evidențiem faptul că după efectuarea examenului medical primar și acordarea asistenței medicale 2508 pacienți, dintre care 493 copii au necesitat transportare asistată la spital pentru investigații și monitorizare în condiții de staționar.