13
dec

La data de 13 decembrie curent, o nouă tranșă de opt ambulanțe de tip B din lotul de 168 de unități de transport sanitar au fost repartizate substațiilor și punctelor de asistență medicală urgentă din țară. Astfel, parcul de autoambulanțe a fost reînnoit pe parcursul anului 2021 cu 54 de autosanitare de tip B, care au fost deja repartizate în 28 de Substații de Asistență Medicală Urgentă.

Pentru sporirea accesibilității populației la serviciile medicale de urgență și îmbunătățirea operativității deservirii solicitărilor, ambulanțele au fost distribuite în opt subdiviziuni al IMSP Centru Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească: SAMU Anenii Noi; SAMU Criuleni; SAMU Ialoveni; SAMU Leova; SAMU Drochia; SAMU Ocnița; SAMU Rîșcani și PAMU Ochiu Alb.

Noile autospeciale corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel. Reînnoirea parcului auto al Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va asigura operativitate sporită a intervențiilor, transportare asistată la etapa de prespital și o îmbunătățire a calității serviciilor medicale prestate populației.