Pe data de 17 martie curent, conducerea IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a emis decizie de intrare în spațiile reparate a echipelor din cadrul PAMU Coșcodeni și PAMU Sudarca pentru prestarea serviciilor medicale la etapă de prespital cetățenilor.

    Echipele de asistență medicală urgentă din satul Coșcodeni, raionul Sîngerei și satul Sudarca, raionul Dondușeni vor beneficia de condiții de muncă excelente în sedii renovate conform standardelor europene cu mobilier nou.

    Punctele de Asistență Medicală Urgentă Coșcodeni și Sudarca au fost conectate la toate utilitățile (apeduct, canalizare, încălzire, electricitate). În sediile renovate sunt amplasate: sala de alertă, sala de păstrare a medicamentelor, sala de odihnă a angajaților, sufrageria, saloanele sanitare, inclusiv dușul și încăperile tehnice. Pentru realizarea ambelor proiecte au fost cheltuiți estimativ 3 milioane de lei.

   Punctele AMU dispun de garaje formate din două boxe destinate parcării și staționării autosanitarelor. La dispoziția personalului sunt ambulanțele dotate cu tot echipamentul necesar pentru acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital. În cadrul fiecărui punctul de asistență medicală urgentă activează 13 angajați, dintre care: 4 felceri, 4 infirmieri, 4 șoferi și un îngrijitor de încăpere.

    La eveniment au fost prezenți: directorul IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris GOLOVIN; șeful Departamentului regional AMU Nord, Igor PRISACARU și personalul medical din cadrul PAMU Coșcodeni și PAMU Sudarca.

   Întrucât a fost enunțat Cod roșu de Coronavirus în Republica Moldova, conducerea IMSP CNAMUP a luat decizia de evitare a petrecerii deschiderii oficiale, pentru a nu supune riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID 19.