19
mai

            Astăzi, în municipiul Bălți s-au desfășurat aplicații la protecția civilă pentru verificarea capacităților de intervenție în situații excepționale a tuturor serviciilor de urgență și de lichidare a consecințelor grave, obiectivul de bază fiind comunicarea eficientă a instituțiilor în gestionarea situațiilor de risc. 

            Potrivit scenariului, în urma cutremurului de pământ au izbucnit incendii, s-au produs accidente rutiere de proporții și un accident feroviar cu scurgerea substanțelor toxice. Pentru deservirea solicitărilor parvenite au fost alocate 4 echipe din cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă Bălți, care au intervenit prompt și au efectuat triajul medical victimelor. 

            Echipele AMU au acordat ajutorul medical calificat persoanelor, care au suportat traumatisme, arsuri, intoxicații și leziuni de diferite grade. Ulterior, aceștia au fost transportați asistat la spital cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali pentru tratament corespunzător în condiții de staționar.

           Pe parcursul zilei, echipele de asistență medicală urgentă au dat dovadă de profesionalism, vigilență și intervenție operativă în situații excepționale, manifestând o bună pregătire de acțiune și cooperare cu alte servicii de urgență în vederea lichidării consecințelor.