La data de 29 septembrie, echipele Substației de Asistență Medicală Urgentă Florești a participat la aplicația complexă la protecția civilă cu tema ,,Acțiunile organelor de conducere și forțelor protecției civile ale raionului Florești la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, inundațiilor catastrofale, alunecărilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor”.

În baza unor scenarii posibile și realiste, pe parcursul zilei au avut loc acțiuni de simulare a lichidării consecințelor cutremurului de pământ, scurgerea substanțelor toxice, a raspândirii epizootiei și a unui accident rutier cu multiple victime.

Echipele SAMU Florești au acordat asistență medicală urgentă prespitalicească persoanelor care au suportat diverse traumatisme, intoxicații şi leziuni de diferite grade, iar ulterior pacienții au fost transportați la spital.

Scopul aplicațiilor îl constituie antrenarea și perfecționarea capacității de întervenție a structurilor cu atribuții în managementul situațiilor excepționale întru lichidarea consecințelor.

Pe parcursul aplicației demonstrative membrii echipelor de asistență medicală urgentă Florești au demonstrat operativitate, perseverență și competență de intervenție promptă în diverse situații excepționale de amploare.