IMSP CNAUMP informează că numărul total de persoane care au solicitat intervenția ambulanței în perioada 29 martie – 4 aprilie este de 15013 pacienți. După acordarea primului ajutor medical 5891 persoane, inclusiv 779 minori au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

          În structura solicitărilor deservite predomină cele cauzate de urgențele respiratorii – 4631 solicitări, inclusiv 1683 (IRVA) urmate de urgențele cardiovasculare – 2636 solicitări, inclusiv 46 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1865 solicitări, inclusiv 195 de accidente vasculare cerebrale.

          Săptămâna trecută au fost înregistrate 69 solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 10 persoane care s-au intoxicat cu monoxid sau bioxid de carbon, la 19 persoane care au suferit intoxicații cu alcool și la 18 persoane care s-au intoxicat cu medicamente. La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.