IMSP CNAMUP informează că în perioada 10 – 16 mai, intervenția ambulanței a fost solicitată de 14043 oameni. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat asistat 5367 pacienți, printre care 1107 copii la spitalele din țară.

          Cel mai frecvent Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 3088 persoane, inclusiv 48 pacienți cu Sindrom coronarian acut, urmate de urgențele neurologice – 2078 persoane, inclusiv 220 pacienți, care au suferit un accident vascular cerebral.

În această perioadă, numărul apelurilor pe motivul urgențelor respiratorii a scăzut la 1930 solicitări. Pe motivul urgențelor traumatologice au parvenit 1349 apeluri, inclusiv pentru 73 de persoane, care au avut nevoie de asistență medicală la etapa de prespital în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești.