IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că numărul total de persoane care au solicitat intervenția ambulanței în perioada 15 octombrie – 17 octombrie este de 7342 persoane. După acordarea primului ajutor medical 2441 persoane, dintre care 1977 maturi și 464 minori, au fost transportați la  departamentele de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

     În structura solicitărilor deservite predomină urgențele respiratorii – 2488 solicitări, inclusiv 734 IRVA, urmate de urgențele cardiovasculare – 1160 solicitări, inclusiv 18 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 815 solicitări, inclusiv 112 de accidente vasculare cerebrale.

     Urgențele traumatologice au constituit 517 de solicitări. În acest weekend au fost înregistrate 33 accidente rutiere, în urma cărora 49 de persoane cu diverse traumatisme au avut nevoie de acordarea asistenței medicală de urgență din partea echipelor AMU. Ulterior 40 pacienți au fost transportați la Unitățile de Primire Urgente ale instituțiilor medicale spitalicești.

     Totodată, în perioada evaluată la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 14 solicitări pe motivul urgențelor toxice de diferite geneze. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la șase personae care        s-au intoxicat cu medicamente și la patru persoane care au suferit intoxicații cu alcool. La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați asistat la departamentele de urgență al instituțiilor spitalicești din țară pentru continuarea tratamentului specializat în condiții de staționar.