25
mai

          Astăzi, 25 mai, în cadrul Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților al IMSP CNAMUP a avut loc Ședința Comisiei de atestare a personalului medical cu studii superioare de specialitate.

          În scopul evaluării, atestării și conferirii categoriilor de calificare angajaților cu studii superioare de specialitate în domeniul medicinii de urgență, Comisia de atestare a examinat 12 dosare depuse. Procedura s-a efectuat în două etape, prima etapă teoretică a fost testarea cu 100 de itemi și a II-a etapă a fost prezentarea manevrelor și abilităților practice din domeniul medicinii de urgență.

          Ca de fiecare dată, personalul medical a demonstrat capacități de intervenție în situații cu risc sporit și abilități de acordare a primului ajutor calificat de urgență la etapa de prespital. Astfel au dat dovadă de competențe profesionale și ample cunoștințe în acordarea asistenței medicale urgente.

          Opt medici de urgență din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au confirmat și patru au susținut cu succes atestarea.