14
sep

Astăzi, 14 septembrie curent, în cadrul Catedrei Urgențe Medicale a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie ,,Nicolae Testemițanu" a avut loc Ședința Comisiei de atestare a personalului medical cu studii superioare de specialitate.

În scopul evaluării, atestării și conferirii categoriilor de calificare angajaților cu studii superioare de specialitate în domeniul medicinii de urgență, Comisia de atestare a examinat dosarele depuse. Procedura s-a efectuat în două etape, prima etapă teoretică a fost testarea cu 100 de itemi și a II-a etapă a fost prezentarea manevrelor și abilităților practice din domeniul medicinii de urgență.

Medicii au demonstrat capacități de intervenție în situații critice pentru sănătatea pacientului și abilități de acordare a primului ajutor calificat de urgență la etapa de prespital. Astfel au dat dovadă de competențe profesionale și ample cunoștințe în acordarea asistenței medicale urgente.

Patru medici de urgență din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au confirmat și au susținut cu succes atestarea.