Prima ediție a Concursului național al echipelor de asistență medicală urgentă 2019 s-a încheiat duminică, 9 iunie curent, fiind desemnate echipele învingătoare, care au fost premiate în cadrul ședinței festive.

Calificativul „Cea mai bună echipă de asistență medicală urgentă (AMU), profil general 2019”, a fost acordat echipei de la Substația Cahul, Punctul de asistență medicală urgentă Bucuria, în componența medic Pozneanscaia Natalia, felcer Lucanciuc Svetlana și șofer autoambulanță Lucanciuc Vasile.

Calificativul „Cea mai bună echipă de asistență medicală urgentă de felceri 2019” a fost acordat echipei AMU din Substația Ceadîr-Lunga, în componența felcer Barban Valentina, infirmier Jelezoglo Varvara și șofer autoambulanță Chirița Iuri.

Etapa finală a fost jurizată de un Colegiu de arbitri format din colaboratorii Catedrei ”Urgențe medicale” din cadrul USMF ”Nicolae Testemițanu”, reprezentantul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea, reprezentantul IMSP Institutul de Medicină Urgentă și formatori din cadrul Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților a IMSP CNAMUP.

La deschiderea oficială a evenimentului, directorul IMSP CNAMUP, d-nul Boris GOLOVIN, a menționat în discursul său despre importanța organizării unor astfel de concursuri la nivel republican, care facilitează schimbul de bune practici între subdiviziunile de asistență medicală urgentă din țară și despre dezideratul ca acest Concurs să devină o tradiție pentru Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în anii care urmează.

Cu un mesaj pentru echipele AMU aflate în competiție a venit și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Silvia RADU, care le-a urat mult succes la concurs și în activitatea de zi cu zi. La eveniment am avut oaspeți de la Serviciului Județean de Ambulanța Vaslui, Vrancea din România. Concursul național al echipelor de asistență medicală urgentă 2019 este un eveniment organizat de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească cu suportul Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova. Scopul fiind valorizarea imaginii IMSP CNAMUP ca serviciu public de importanță strategică, evaluarea gradului de pregătire a echipelor AMU, perfecționarea cunoștințelor teoretice și consolidarea deprinderilor practice, dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, facilitarea schimbului de bune practici între subdiviziunile instituției și nu în ultimul rând motivarea angajaților