21
feb

            La data de 20 februarie curent, ora 23:00, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui pacient de 74 de ani din sectorul Rîșcani a Capitalei, pe motivul „urgență hipertensivă”. 

            Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Rîșcani, în componența medicului Iulia URSACHI, asistentului medical Daniela CATRINICI și șoferului Oleg PELEVAN.

            Pacientul prezenta următoarele acuze: dispnee, anxietate, discomfort precardiac, slăbiciune generală, care au apărut pe fon de hipertensiune arterială. Din anamneză, pacientul este la evidență de mai mulți ani la medicul cardiolog.

            În timpul examinării și acordării asistenței medicale de urgență, la pacient a survenit brusc un stop cardio-respirator. Echipa SAMU Rîșcani a inițiat prompt manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, care în final s-au soldat cu succes.

           Suplimentar a fost solicitată echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă) din cadrul SAMU Centru, care a transportat asistat pacientul cu monitorizarea permanentă a paramentrilor vitali și l-a transmis medicilor din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” pentru continuarea tratamentului specializat în condiții de staționar.