În perioada stării de urgență, în aceste clipe grele pentru toți cetățenii Republicii Moldova și mai ales pentru medicii, care se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19 a avut loc un caz strigător la cer în raionul Ungheni.

   Astăzi, pe data de 3 aprilie curent s-a produs un incident șocant, medicul echipei de asistență medicală urgentă a fost agresat fizic în timpul serviciului de către cel, care s-a adresat la Serviciul 112 și a cerut ajutor medical la etapa de prespital.

   Solicitantul a lovit cu pumnii medicul, care a venit să-i acorde asistență medicală urgentă. În urma acestei agresiuni, medicul s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral și cu o fractură a oaselor nazale.

   În scurt timp la fața locului a intervenit un echipaj de poliție. Ulterior, urmează a fi stabilite circumstanțele incidentului, dar și măsurile care vor fi luate față de agresor.

   Colaboratorii IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească vin cu un îndemn către cetățeni: respectați regulile, ajutați-ne să vă salvăm! Fiți mai receptivi față de cei, care-și supun viețile unui risc enorm și vă sar în ajutor de fiecare dată când aveți nevoie!