26
noi

   În perioada 18-24 noiembrie curent, la Serviciul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 14293 solicitări. La instituțiile medicale spitaliceaști din țară au fost transportați 5594 pacienți, dintre care 4298 adulți și 1296 copii.

   Săptămâna trecută la patru persoane a fost depistată hipotermia. Prima victimă este din orașul Anenii Noi. Bărbatul a fost diagnosticat cu hipotermie severă și degerătură de gradul III-IV.

   Al II-lea caz a fost înregistrat în sectorul Rîșcani al Capitalei. Un bărbat de 54 de ani a fost diagnosticat cu hipotermie de gradul I-II.

   Al III-lea incident a avut loc la Strășeni. La un bărbat de 51 de ani a fost depistat cu hipotermie și degerătură de gradul II a membrelor inferioare. A IV-a victimă cu hipotermie de gradul I este o femeie din sectorul Buiucani al Capitalei.

   Toți pacienții au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital și au fost transportați la spital pentru tratament ulterior.

   Hipotermia reprezintă scăderea anormală a temperaturii corpului. Aceasta poate apărea după expunerea prelungită a corpului la temperaturi scăzute. Simptomele hipotermiei se schimbă pe măsură ce temperatura corpului scade.   Centrul Național de Asistență Medială Urgentă Prespitalicească recomandă cetățenilor să îmbrăce haine groase; să evite expunerea îndelungată la temperaturi scăzute. Evitaţi consumul de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism. Fiți mai receptivi faţă de oamenii din jur, în situații de risc apelați numărul de urgență 112.