Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a participat la Exercițiul Internațional EUMOLDEX desfășurat în perioada 19-20 septembrie,  la care au fost prezenți experți, observatori și echipe de intervenție din 27 de țări. Aplicația a avut drept scop fortificarea și testarea capacităților de intervenție integrată a serviciilor de urgență în situații excepționale.

Cinci echipe de asistență medicală urgentă au fost implicate în simulările și activitățile practice desfășurate pe parcursul celor două zile, cât și în acordarea asistenței medicale de urgență reale în caz de necesitate.

Au fost simulate situații de cutremur de proporții, emanare de substanțe puternic toxice. Sarcina echipelor de AMU a fost efectuarea corectă a triajului victimelor și acordarea asistenței medicale de urgență în situații excepționale. Membrii echipelor au acționat cu promptitudine și demonstrat o pregătire profesională de înaltă calitate.

Aplicațiile s-au desfășurat concomitent în mai multe locații din municipiul Chișinău, raionul Strășeni și raionul Ialoveni.