În ultimele 72 de ore la Serviciul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 6283 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2392 pacienți, dintre care 1792 adulți și 600 copii.

  În această perioadă la 8 persoane s-a depistat intoxicație cu CO. La 2 persoane din raionul Cantemir, una din raionul Călărași, una din raionul Ungheni și 2 din raionul Briceni li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital. Ulterior pacienții au fost transportați la instituțiile medicale pentru tratament.

  Cel mai tragic caz a fost înregistrat pe 26 octombrie în raionul Călărași. Doi soți s-au stins din viață în urma intoxicării cu monoxid de carbon de la soba defectă. A fost înregistrat  deces până la sosirea ambulanței.

   Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă cetățenii să verifice starea sobelor înainte de a încălzi sau apelați la un specialist pentru a evita situații de risc. În cazul intoxicației cu CO apelați la numărul de urgență 112.