16
mai

           La data de 16 mai curent, conducerea IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a avut o întrevedere cu echipa Asociației de Dezvoltarea Intercomunitară EURONEST cu sediul în mun. Iași, condusă de doamna Alina POPA, director executiv.

           În cadrul ședinței au fost discutate acțiunile comune  care vor fi efectuate în vederea implementării de proiecte comune, în parteneriat, în special în cadrul Programului INTERREG NEXT România-Moldova 2021-2027, dar și în cadrul altor programe cu finanțare europeană sau națională. La fel, în cadrul întâlnirii au fost apreciate axele prioritare de colaborare și proiectele care urmează a fi desfășurate, fiind identificat drept scop prioritar la prima etapă dezvoltarea Centrului de instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților precum și partea de formare profesională a personalului încadrat în activitatea Serviciului de AMU la etapa de prespital.

           Reprezentanții IMSP CNAMUP au subliniat faptul că Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească mizează în continuare pe sprijinul partenerilor români ceia ce va  permite modernizarea unei din cele mai importante subdiviziuni din cadrul IMSP CNAMUP - Centrul de Instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților.

           IMSP CNAMUP exprimă recunoștință partenerilor din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST pentru deschidere, receptivitate și suport  întru implementarea proiectelor cu impact major asupra calității serviciilor de AMU la etapa de prespital  acordate populației RM.