16
iun

Cu prilejul Sărbătorii Profesionale - Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, la data de 16 iunie curent a avut loc un eveniment solemn la IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în cadrul căruia au fost decernate diplome din parte Ministerului Sănătății; conducerii instituției și Comitetului Sindical.

Directorul IMSP CNAMUP, doamna Natalia CATANOI a felicitat toți colaboratorii, menționând că toți constituie o echipă și sunt cei care se consacră cu dăruire acestei profesii nobile, pe care o aleg doar cei curajoși și cu suflet mare. Doamna Natalia CATANOI a exprimat recunoștință și profundă gratitudine pentru responsabilitate, dedicație și muncă asiduă, dorindu-le să fie mereu plini de energie, cutezanță, răbdare şi tenacitate, să ofere încredere și siguranță, iar provocările să le depășească cu fermitate.

Totodată, la eveniment au fost transmise felicitări și mulțumiri din partea Ministrului Sănătății RM, doamna Ala NEMERENCO pentru profesionalism, devotament, curaj, răbdare nemărginită, omenie, empatie, pasiune şi spirit de sacrificiu, abnegația și efortul pe care îl depun neobosit în activitatea nobilă, asigurând populația RM cu asistență medicală urgentă prespitalicească de cea mai înaltă calitate.

La eveniment a participat și președintele Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova, Aurel POPOVICI, care de asemenea a felicitat colectivul IMSP CNAMUP cu prilejul acestei sărbători profesionale.

Tradițional, în a III-a duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului. Sărbătoarea a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1994 cu scopul de a aduce un omagiu reprezentanților comunității medicale din țara noastră și de a onora progresele din domeniu.