Angajații substației de asistență medicală urgentă Telenești au marcat astăzi un eveniment important. Sediul din incinta Centrului de Sănătate Telenești, în care și-au desfășurat activitatea mai mult de 14 ani, a fost renovat și extins, pentru a permite o mai bună organizare a muncii și coordonarea mai eficientă a activităților în cadrul substației AMU.
La evenimentul de inaugurare au participat deputații în Parlamentul Republicii Moldova, Domnul Boris GOLOVIN și Domnul Angel AGACHE, consultantul principal în Direcția Politici Asistență medicală primară, urgentă și comunitară din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Luminița AVORNIC, vicedirectorii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească domnul Alexandru GHIDIRIMSCHI, domnul Vasile CUCU și domnul Mihai BAGRINOVSCHI, președintele raionului Telenești, doamna Diana MANOLE, manageri ai instituțiilor medico-sanitare publice din raionul Telenești.
Sediul renovat are o suprafață de 292 metri pătrați. În noul spațiu, au fost amenajate mai multe compartimente, printre care și o sală destinată instruirii angajaților în domeniul medicinei de urgență.
Pentru dotarea sediului, a fost achiziționat mobilier nou. Rețelele inginerești au fost reconstruite și adaptate noilor cerințe. Curtea exterioară a fost pavată și îngrădită.
Investițiile pentru lucrările de reparație, de amenajare exterioară și procurarea mobilierului, se ridică la suma de 857 mii lei, fondurile fiind alocate de către Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.
Substația de asistență medicală urgentă Telenești are în componență patru echipe de asistență medicală urgentă, dislocate în orașul Telenești și în localitățile Căzănești și Sărătenii Vechi, care acordă servicii medicale unei populații de 70 978 locuitori.