Astăzi a fost dat în exploatare noul sediu al punctului de asistență medicală urgentă din localitatea Cornești, raionul Ungheni, după efectuarea lucrărilor de renovare și modernizare.

Punctul de Amu din localitatea Cornești, ce are o istorie de peste 30 de ani, a fost transferat de-a lungul timpului în mai multe locații ale spitalului din Cornești , aflate în stare avariată și în care lipseau utilitățile de primă necesitate, alimentarea cu apă era furnizată sporadic, încălzirea se efectua la sobă.

Grație contribuției eforturilor comune depuse de conducerea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă, cu sprijinul Consiliului Raional Ungheni, a fost posibilă transferarea echipei într-un edificiu corespunzător, amplasat în incinta Centrului de Sănătate Cornești.

Noul sediu are o suprafață de 110 metri pătrați și cuprinde camere de odihnă pentru lucrătorii medicali, sală de alertă, sufragerie, două grupuri sanitare, vestiar. Sediul este dotat  cu mobilier nou, apă caldă, încălzire.

La evenimentul de inaugurare a participat deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Domnul Boris GOLOVIN, Secretarul General de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Domnul Boris GÎLCĂ, vicedirectorii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Domnul Alexandru GHIDIRIMSCHI, Domnul Vasile CUCU și Domnul Mihai BAGRINOVSCHI, șeful substației de AMU Ungheni, Domnul Alexei PANTEA, directorul Spitalului Raional Ungheni, Domnul Andrei ALEXEEV, președintele raionului Ungheni, Doamna Ludmila GUZUN și primarul localității Cornești, Doamna Vera BUGA.

Învitații au menționat în discursuri necesitatea renovării și îmbunătățirii condițiilor de muncă ale angajaților. La rândul lor, aceștia s-au arătat mulțumiți de proiectul realizat și condițiile deosebite create.