22
iun

La data de 22 iunie curent, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a deschis un sediu nou, destinat amplasării Punctului de Asistență Medicală Urgentă Ciuciuleni a SAMU Hîncești. Angajații PAMU Ciuciuleni se bucură de condițiile bune de muncă într-o clădire reparată capital și adaptată specificului activității profesionale.

Sediul de o suprafață de 154,0 mp este racordat la toate utilitățile (apeduct; canalizare; încălzire; electricitate) și posedă toate încăperile necesare pentru asigurarea unor condiții eficiente de activitate. Toate încăperile au fost dotate cu tehnică necesară și mobilier nou. Valoarea totală a acestui proiect a constituit circa 1 milion 650 mii lei, bani alocați din contul surselor financiare proprii ale instituției.

De asemenea a fost construit un garaj cu două boxe pentru ambulanțe. În cadrul punctului de urgență sunt încadrați 13 angajați, dintre care: patru felceri; patru infirmieri, patru șoferi și un îngrijitor de încăpere.

          La inaugurarea edificiului au fost prezenți: directorul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris GOLOVIN; consultantul principal a Direcției Politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare al MSMPS, Elena BOLEAC; vice-directorul IMSP CNAMUP, Tatiana BICIC; șeful Departamentului regional de AMU, Mihail BAGRINOVSCHI; vice-președintele raionului Hîncești, Dumitru CORNEI; primarul satului Ciuciuleni, Gheorghe Grigoraș; șeful Centrului de Sănătate Ciuciuleni, Ion CHERDIVARĂ; șeful Substației de AMU Hîncești, Victor BABUCI; reprezentații administrației locale; personalul medical și locuitorii satului Ciuciuleni.