Centrul de Instruire în domeniul Medicinei de Urgență și Calamităților din cadrul CNAMUP dispune, pe lângă medici formatori, și de doi psihologi. Printre avantajele existenței unor astfel specialiști în interiorul instituției se numără creșterea eficienței la locul de muncă, atenuarea conflictelor, îmbunătățirea comunicării dintre lucrătorii medicali și pacienți.

    Comunicarea stă la baza succesului în munca prestată. Pornind de la această premisă, psihologii Centrului Național își organizează și planifică întrevederile cu lucrătorii medicali de urgență. Recent, aceștia au avut o întâlnire cu colaboratorii de la Bălți (medici dispeceri), unde au abordat mai multe subiecte care prezintă interes pentru cadrele medicale.

   Discuția s-a axat în mod special pe explicarea stării de conflict, a motivelor declanșatoare și a modalităților de aplanare sau evitare a acestui tip de dezacord. În cadrul acestei întrevederi s-a urmărit îmbunătățirea comunicării dintre medicii dispeceri și pacienți, întrucât în situațiile de urgență, comunicarea neadecvată poate duce la situații de conflict care, de cele mai multe ori, pot fi evitate sau cel puțin aplanate.

   La întâlnire au fost prezente 15 lucrători medicali de urgență (dispeceri), precum și șefa serviciului Dispecerizare Nord, doamna Irina Blîndu. Ceea ce s-a discutat în cadrul întânirii s-a dovedit a fi interesant și benefic pentru toți participanții, întrucât a presupus un schimb reciproc de infromații utile .