06
noi

De la începutul lunii noiembrie, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 85 solicitări pe motivul urgențelor toxice. 76 persoane au fost transportate la instituțiile medicale spitalicești din țară pentru tratament corespunzător.

   De la 1 noiembrie au fost înregistrate 18 intoxicații cu medicamente, dintre care 5 cazuri la copii. Ulterior pacienții au beneficiat de ajutor medical calificat și au fost transportați în DMU\UPU. La fața locului, echipele de asistență medicală urgentă au depistat 5 cazuri de intoxicații cu medicamente cu scop de suicid.

   Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă cetățenii să consulte medicul sau farmacistul atunci când urmează să administreze un preparat. Înainte de a utiliza orice medicament citiți cu atenție prospectul acestuia. Nu lăsați medicamentele la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizați medicamentele după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

   Dacă manifestați reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. În cazul intoxicației cu medicamente, apelați la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112.