26
mai

         La data de 26 mai curent, medicii din cadrul Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților din cadrul IMSP CNAMUP au organizat demonstrații practice în acordarea primului ajutor medical pentru elevii unui gimnaziu din raionul Fălești.

                  Specialiștii cu experiență în intervențiile medicale de urgență au predat cursul ,,Suport Vital Bazal”. Scopul activității este însușirea cunoștințelor și competențelor necesare pentru practicarea tehnicilor de acordare a primului ajutor în situațiile de urgențe cardiovasculare, traumatologice, neurologice și pediatrice.

                  Trainingul a vizat atât partea teoretică, cât și cea practică. Inițial, participanții s-au familiarizat cu echipamentul medical, după care au exersat prin simulare de situații reale pe manechinele performante, fiind ghidați de medicii de urgență în aplicarea corectă a manevrelor de resuscitare cardio-respiratorie.

                  La aceste ore informative au participat 55 de elevi și 14 profesori, care au rămas plăcut surprinși de metodele atractive de predare și asimilare a informațiilor. În această ordine de idei, participanții au mulțumit medicilor din cadrul IMSP CNAMUP pentru captivantul training. Împreună creștem o generație pregătită să acționeze prompt în salvarea vieților!