Medicii formatori ai Centrului de Instruire în Domeniul Medicinei de Urgență și Calamităților din cadrul CNAMUP au desfășurat ieri cursuri de instruire în acordarea primului ajutor medical pentru angajații sanatoriului ”Constructorul” din capitală.

În cadrul unității sanitare, sunt prestate servicii de diagnostic, de tratament medical și de reabilitare. Este necesar ca personalul care efectuează procedurile medicale să posede și cunoștințe de acordare a ajutorului medical de urgență pentru a putea lua măsuri imediate, în cazul în care apare o situație de risc pentru sănătatea pacientului.

Prin intermediul exercițiilor aplicative, medicii le-au demonstrat celor prezenți principalele măsuri de prim ajutor în caz de asfixie, obstrucția căilor respiratorii, stop cardiac. Astfel, dacă acestea vor fi aplicate imediat ce este sesizată starea de pericol pentru sănătate, persoanele vor avea mai multe șanse de recuperare sau supraviețuire.

Lecțiile au fost elaborate astfel încât să pregătească angajații în funcție de tipurile de risc la care sunt expuși. Au fost instruiți în acordarea primului ajutor medical peste 30 de asistenți medicali și medici din cadrul sanatoriului.