În tabăra de odihnă pentru copii ”Cireșarii” din localitatea Vadul lui Vodă medicii formatori ai Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească desfășoară cursuri de instruire pentru educatori, cu scopul de a-i învăța cum să procedeze în diferite cazuri în care copiii au nevoie urgent de ajutor medical.
Tehnicile de prim ajutor sunt prezentate într-un mod practic și accesibil, punându-se accent pe calitatea și utilitatea materialului prezentat. Educatorii sunt încurajați să pună întrebări medicilor în caz de neclarități și să exerseze până ce însușesc complet manevrele.
Ieri după-amiază a avut loc cel de-al treilea curs de prim ajutor pentru educatorii din tabăra de odihnă ”Cireșarii”. Aceștia au învățat cum se execută compresiile sternale și ventilația artificială, care este poziția de siguranță pentru un pacient conștient și care are respirație, cum se aplică pansamentele în caz de traumatisme sau hemoragii și cum se face imobilizarea membrului fracturat cu mijloace improvizate.
Pe parcursul întâlnirilor de până acum au fost instruiți 46 de educatori. Cunoașterea principalelor manevre de prim ajutor este esențială în activitatea pe care o practică, în special datorită faptului că lucrează cu copiii, care reprezintă o categorie de populație printre cele mai predispuse la traume.