20
dec

            La data de 20 decembrie curent a avut loc deschiderea unui sediu nou, destinat amplasării Substației de Asistență Medicală Urgentă Ialoveni. Angajații se vor bucura de condiții optime de lucru într-un edificiu nou, care corespunde tuturor standardelor din domeniu și este conectat la toate utilitățile (încălzire; apeduct; canalizare și electricitate).

            Sediul cuprinde o clădire cu I nivel de 489 m2 și un garaj de 160 m2 cu 6 boxe pentru ambulanțe. Edificiul dispune de încăperi spațioase, dotate cu echipament și mobilier nou și anume: sală de alertă, sală de păstrare a medicamentelor, sală de odihnă a angajaților, sufragerie, săli sanitare și odăi tehnice.

            În cadrul Substației AMU activează 43 angajați. Aria de deservire a SAMU Ialoveni cuprinde 8 localități (or. Ialoveni și 7 localități rurale Piatra Albă, Sociteni, Mileștii Mici, Suruceni, Dănceni, Nimoreni și Malcoci) cu o populație de 33416 locuitori.

            Menționăm faptul că SAMU Ialoveni dispune de 3 echipe de asistență medicală urgentă care deservesc anual circa solicitări 9000, 50% din ele sunt în mediul rural. Costul lucrărilor de reparație și amenajare constituie 4,4 milioane de lei, mijloace financiare alocate din bugetul de stat de Ministerul Sănătății.

            La eveniment au fost prezenți: ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala NEMERENCO; directorul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Natalia CATANOI; președintele Consiliul Raional Ialoveni, Mihail SILISTRARU și angajații instituției.