17
feb

La data de 17 februarie curent a avut loc deschiderea unui sediu nou, destinat amplasării Punctului de Asistență Medicală Urgentă Olănești din cadrul SAMU Ștefan Vodă. Angajații se vor bucura de condiții optime de lucru într-un edificiu construit din temelie, care corespunde tuturor standardelor din domeniu și este conectat la toate utilitățile (încălzire; apeduct; canalizare și electricitate).

Lucrările de construcție capitală au început în luna octombrie 2020. Sediul cuprinde o clădire cu I nivel de 250 m2 și un garaj încorporat de 49 m2 cu două boxe pentru ambulanțe. Edificiul dispune de încăperi spațioase, dotate cu echipament și mobilier nou și anume: sală de alertă, sală de păstrare a medicamentelor, sală de odihnă a angajaților, sufragerie, săli sanitare și odăi tehnice. Teritoriul aferent a fost pavat și amenajat. Concomitent, pentru utilizarea conformă a autosanitarelor de rezervă a fost ridicată o construcție metalică. Valoarea proiectului de modernizare a PAMU Olănești constituie peste 4 milioane de lei.

În cadrul punctului de urgență activează 13 angajați și ne propunem ca PAMU Olănești să fie suplinit cu încă o echipă de asistență medicală urgentă. Aria de deservire a PAMU Olănești cuprinde șapte localități rurale: Olănești; Palanca; Tudora; Crocmaz; Antonești; Carahasani și Căplani cu o populație de aproximativ 22.000 locuitori.

La eveniment au fost prezenți: șeful Direcției generale politici în domeniul serviciilor medicale integrate al MS, Ion CHESOV; directorul IMSP CNAMUP, Boris GOLOVIN; șeful Departamentului regional, Mihai BAGRINOVSCHI; președintele Comitetului Sindical IMSP CNAMUP, Anatol FORTUNA; primarul satului Olănești, Iurie OSTAFII; directorul IMSP Spitalul Raional Ștefan Vodă, Anatol BALANEȚCHI; șeful Centrului de Sănătate Publică Ștefan Vodă, Valeriu BOIAN; șeful SAMU Ștefan Vodă, Igor SÎRGHI; șefa Centrului de Sănătate Olănești, Maria ARȘER și personalul medical din cadrul PAMU Olănești.