03
mar

Pe data de 3 martie curent, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a deschis un sediu nou, destinat amplasării Punctului de Asistență Medicală Urgentă Gotești a SAMU Cantemir din cadrul Departamentului regional de AMU Sud.

   Angajații PAMU Gotești, raionul Cantemir se bucură de condițiile excelente de muncă într-o clădire nouă, construită din temelie, ce cuprinde 11 încăperi cu o suprafață totală de 200 mp, în care sunt amplasate: sala de alertă, sala de păstrare a medicamentelor, sala de odihnă a angajaților, sufrageria, blocul sanitar, inclusiv dușul, cazangeria și încăperile tehnice. De asemenea a fost construit un garaj cu două intrări pentru două ambulanțe.

   Lucrările de reparație capitală a edificiului au început în primăvara anului 2019. În acest timp sediul a fost construit și conectat la utilități(apeduct; canalizare; electricitate; încălzire). Pentru realizarea proiectului au fost cheltuiți estimativ 4 milioane de lei.

   În cadrul punctului de urgență sunt încadrați 13 angajați, dintre care: un medic; patru felceri, trei infirmieri, patru șoferi și un îngrijitor de încăpere. Aria de deservire a PAMU Gotești cuprinde șase sate(Gotești; Constantinești; Ghioltosu; Țîganca; Țîganca Nouă; Stoianovca) cu o populație de aproximativ 9000 locuitori.

     La inaugurarea edificiului au fost prezenți: Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica DUMBRĂVEANU; directorul IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris GOLOVIN; șeful Departamentului regional AMU Sud, Gheorghe MIROȘNICENCO; vicepreședintele raionului Cantemir, Iurie MIHĂIESCU; primarul localității Gotești, Romeo BOLOCAN; șeful Centrului de Sănătate din raionul Cantemir, Olga HÎȚU; reprezentații administrației locale; personalul medical și locuitorii satului Gotești.