27
sep

  La 26 septembrie a avut loc deschiderea noului punct de asistență medicală urgentă prespitalicească Avdarma. Au fost create condiții excelente de lucru pentru angajații PAMU Avdarma, astfel încât cetățenii să primească servicii medicale urgente calitative la etapa de prespital.

  La inaugurarea edificiului au fost prezenți: directorul IMSP CNAMUP, Boris Golovin; bașcanul Gagauziei, Irina Vlah; vice-directorul, Vitalii Dragoi; vice-bașcanul UTA Gagauzia, Olesea Tanasoglo; președintele Adunării Populare UTA Gagauzia, Vladimir Cîssa; deputatul Adunării Populare din partea localității Avdarma, Caranit Elena; primarul satului Avdarma, Ivan Cosîm; administrația publică locală; medicii și locuitorii satului Avdarma.

   În cadrul evenimentului, președintele Adunării Populare UTA Gagauzia, Vladimir Cîssa a înmânat o diplomă de onoare directorului Centrului Național de Asistență  Medicală Urgentă prespitalicească, Boris Golovin, în semn de înaltă recunoștință, apreciere, respect și sprijin în realizarea proiectului. Datorită aportului CNAMUP în deschiderea PAMU Avdarma, localnicii vor beneficia de ajutor medical ugent calificativ la etapa de prespital.

   Punctul de asistență medicală urgentă Avdarma a fost construit timp de un an. Clădirea este nouă și a fost conectată la utilități (apeduct; canalizare; electricitate; încălzire). De asemenea a fost ridicat un garaj pentru două ambulanțe noi.

   Angajații punctui de asistență medicală urgentă prespitalicească Avdarma deservesc localitățile: Avdarma; Chiriet-Lunga și Ferapontievca. În cadrul punctului de asistență medicală urgentă activează 13 angajați.

   Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească lucrează în permanență pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților și pentru mărirea accesului populației la asistența medicală de urgență.