De astăzi s-a deschis un nou sediu, destinat amplasării Punctului de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) Puhoi, din cadrul SAMU Ialoveni. Până la etapa actuală, în raionul Ialoveni erau patru puncte de asistență medicală urgență în Bardar, Costești, Răzeni și Văsieni, care deserveau solicitările parvenite de la cetățeni.

În clădirea reparată capital, dotată cu mobilier nou, au fost create condiții bune pentru echipele de asistență medicală urgentă. Cei 13 angajați (4 asistenți medicali, 4 infirmieri, 4 șoferi și o îngrijitoare de încăperi) se vor bucura de edificiul conectat la toate utilitățile (încălzire; electricitate; apeduct și canalizare).

PAMU Puhoi dispune de încăperi spațioase și lumioase și anume: sală de alertă, depozit pentru păstrarea medicamentelor, săli de odihnă pentru personal, sufragerie și blocuri sanitare. De asemenea, punctul dispune de un garaj cu două boxe pentru autoambulanțe.

Costul lucrărilor de reparație capitală a încăperilor, inclusiv de conectare la rețelele pentru încălzire, alimentare cu gaze și energie electrică, asigurare cu apa, canalizare, dar și construcția garajului, constituie circa 9 milioane de lei. Primăria Puhoi a reușit să obțină o finanțare pentru reparația capitală a edificiului prin intermediul programului național „Satul European”, iar pentru dotarea acestuia au fost alocate mijloace financiare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Menționăm faptul că, echipa de asistență medicală urgentă va deservi solicitările parvenite de la peste 13 mii de locuitori din următoarele sate și comune: Varatic, Puhoi, Țipala, Gangura, Misovca, Alexandrovca, Hamuteanovca, Budăi și Bălţaţi.

La eveniment au participat: deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Petru FRUNZE; secretarul de stat al Ministerului Sănătății, domnul Ion PRISĂCARU; vicedirectorul dezvoltare, infrastructură și coordonare serviciu IMSP CNAMUP, Iurie Crasiuc; reprezentanții administației locale, angajații PAMU Puhoi și locuitării satului.