Astăzi, 23 decembrie 2021, după reparația capitală s-a desfășurat deschiderea Substației de Asistență Medicală Urgentă Fălești. Au fost create condiții optime de lucru pentru cei 47 de angajați, care vor deservi 28 de localități cu o populație de aproximativ 56.000 de cetățeni.

          Lucrările de reparație capitală a edificiului au început în luna octombrie 2020. Sediul cu o suprafață totală de 480 mp m2 a fost conectat la încălzire, apeduct, canalizare și electricitate. Cheltuielile pentru renovarea sediului, construcția garajului, procurarea mobilierului, racordarea edificiului la toate rețelele de utilități au constituit 3.227.909 de lei. De asemenea au fost construite două garaje cu trei boxe pentru ambulanțe.

Substația AMU Fălești dispune de încăperi spațioase, și anume: sală de alertă, sală de păstrare a medicamentelor, sală de odihnă a angajaților, sufragerie, săli sanitare și duș, precum și odăi tehnice. Menționăm că toate acestea au fost asigurate cu echipament necesar și mobilier nou.

La eveniment au fost prezenți: reprezentantul Ministerului Sănătății, Luminița AVORNIC; directorul IMSP CNAMUP, Boris GOLOVIN; șeful Departamentului regional Igor PRISACARU; vicepreședintele raionului Fălești, Veaceslav FUSU; primarul orașului Fălești, Alexandru SEVERIN; vicedirectorul Spitalului Raional, Nicolae ANDRIEȘ; șefa Centrului de Sănătate Fălești, Nina SCEASTLIVÎI; șeful Centrului de Sănătate Publică din Fălești, Iurie BOBU; șefa SAMU Fălești, Angela MOCANU și personalul medical din cadrul SAMU Fălești.